Şehit İslam Akyüz Ortaokulu

WEB https://sehitislamakyuzortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yıldırım Beyazıt Mah. 531 Sokak No15 Sarıçam/ADANA
VİZYON : OKULUMUZUN VİZYONU : ÇALIŞANLARIN GÖREVLERİNİ İYİ YAPMANIN HUZURUNU DUYDUĞU, HİZMETİ ALAN ÖĞRENCİLER VE TOPLUMSAL ÇEVRENİN SAYGINLIĞINI KAZANMIŞ, ÇALIŞMA ORTAMI, ÖĞRENCİ BAŞARI VE DAVRANIŞLARI İLE ÇEVRESİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR İLKÖĞRETİM OKULU OLMAK.
MİSYON : İlköğretim Programında tespit edilmiş amaçlar doğrultusunda öğrencilerimize; A)Kişisel Açıdan; 1-İlgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak 2-Türkçeyi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen hedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak. 3-Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendine geliştirme isteği duyan, doğru düşünebilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmelerine fırsat sağlamak. B)TOPLUMSAL AÇIDAN; 1-Atatürk İlke ve İnkılaplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen, milli, toplumsal değerlere sahip, ülkesini, milletini, bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak. C)İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN 1-Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinden çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi, mutlu, ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Saatler : 8.30 ders başlama 2.40 ders bitiş